Wie is A-Coaching en wat kan het voor mij betekenen? 

Dit is mijn eerste blog, en overigens de eerste keer dat ik een blog maak/ga bijhouden. Als het niet helemaal is wat je ervan verwacht, blijf dan vooral terugkomen, met de tijd ga ik vast en zeker beter worden!

Kickboksen doe ik al een tijdje, bijna 13 jaar om precies te zijn. Het is de sport waar ik mij het meest in heb gevonden en ook de sport die mij dagelijks nog steeds uitdaagt. Deze uitdaging komt in vele vormen; conditioneel, technisch, maar ook op het gebied van leervaardigheden. Van die 13 jaar geef ik zo’n 8 á 9 jaar les. Dit begon eerst met de jeugd, daarna volwassenen van verschillende niveaus. In de loop der jaren ben ik me eigenlijk alleen maar gaan richten op volwassenen. Ik merkte dat dit mij meer aansprak, vooral vanwege de klassikale en traditionele manier van lesgeven die meer aansluit bij volwassenen dan bij de jeugd. Dat is uiteraard ook een hele leuke doelgroep, maar vereist net een andere aanpak en is daarom ook een andere uitdaging. Toen ik begon met lesgeven aan beginners merkte ik dat het vooral erg belangrijk was om vanuit de basis te beginnen. Die basis zal namelijk voor altijd blijven, dat merkte ik ook bij mezelf. Naarmate je veel traint wordt je beter, sneller, sterker, maar de basis is altijd erg centraal. Ik begon dus les te geven vanuit mijn eigen visie.

Dit is iets wat veel mensen aanspreekt, want kickboksen hoeft niet per definitie heel ingewikkeld te zijn. Je kijkt naar wedstrijden, je ziet atleten die er 10, 20, soms 25 jaar in hebben gestopt en je denkt dan al gauw; maar dat gaat me nooit lukken, of, zo goed word ik vast nooit.. Dat maakt het kickboksen juist mooi; dat hoeft ook helemaal niet. Als je begint met kickboksen merk je dat er heel veel bij komt kijken. Ik train wekelijks mensen die net of kort geleden zijn begonnen. Wat erg vaak terugkomt is; ik wist niet dat je zó veel moet nadenken tijdens het kickboksen. Nou, dat moet je zeker! Er komt meer bij kijken dan alleen wat ‘schoppen en slaan’. Dat is dus de reden dat je met goed uitgevoerde basistechnieken een heel eind kan komen, maar het is nog goed te behappen. Met deze visie is het mij gelukt om A-Coaching op te starten en stap voor stap verder te bouwen. Al zijn we er natuurlijk nog lang niet!

Naast dit alles heb ik nóg een baan; ik zit ook in de zorg. Ik ben teamleider bij een zorginstelling. Daar werken we met specifieke doelgroepen. In de jaren daarvoor heb ik ook nog een aantal jaren met minderjarige vluchtelingen gewerkt. Dit alles heeft ook mijn ervaring met mensen verrijkt. De coachende rol vanuit mijn werk komt uiteraard terug in het kickboksen. De combinatie van kickboksen en mentale coaching is in mijn opinie een zeer effectieve, waar steeds meer aandacht voor lijkt te komen. Ik hoop dat jullie de eerste blog leuk vonden, ik ga mij zeker verdiepen in de kunst van blogs om hier wat meer handigheid in te krijgen! In de eerstvolgende blog heb ik als onderwerp ‘de perfecte lowkick’. Tot snel allemaal en een sportieve groet!

Adnan van A-Coaching

WhatsApp Image 2023 03 28 at 09.06.21 e1693079901998

Over mijn blog

Hoi, ik ben Adnan, en dit is mijn kickboksblog. Hier deel ik met jou mijn passie voor kickboksen. Of je nu net begint of al ervaren bent, mijn blogs zitten vol met tips, technieken en inspiratie om je te helpen groeien in deze geweldige sport. Lees ze en verbeter je kickboksvaardigheden!

Word een nieuwsbriefabonnee